Media

Maria Campi Puyals

La Maria Campi i la seva família van estar refugiats a Altorricó on hi van llogar una torre per poder-s’hi estar amb el bestiar que havien pogut endur-se de Glorieta. La Maria recorda les dificultats econòmiques i alimentàries que es van viure després de la guerra

Joan Ordi Feliu

En Joan Ordi recorda com s’informaven dels esdeveniments de la guerra abans que el front arribés al Pallars i com al poble van acollir gent refugiada. També ens explica com els soldats republicans van ordenar l’evacuació de Montesclado i tots els seus habitants es van refugiar a Ars. En Joan recorda la retirada dels soldats republicans i com els van requisar els animals que tenien a Sant Joan Fumat, el poble on van passar la guerra refugiats.

Josep Bringué Carboné

En Josep Bringué ens explica com ell i la seva família van estar refugiats a les bordes de Conflent després de l’evacuació del poble de Farrera, on vivien.

Daniel Ramoneda Alegret

Daniel Ramoneda ens explica la seva experiència com a soldat als enfrontaments que van tenir lloc a Sant Corneli. Allà va veure com alguns dels seus companys perdien la vida. Ell va aconseguir sortir-se'n, però va sentir la seva pròpia mort molt a prop.