Les fortificacions de Vilamur

Fotos: 
Eva Tarragona / Manel Gimeno

Fets històrics ocorreguts a l’espai

Durant els mesos que van estar-hi les tropes de forma contínua, la fortificació de Vilamur només es va veure afectada una vegada pels atacs de l’aviació republicana. El 22 de maig de 1938, coincidint amb l’inici de l’ofensiva del seu exèrcit sobre territori de Lleida, nou bombarders Polikarpov RZ de fabricació soviètica van fer dos serveis i van bombardejar Sort, entrant per Vilamur. De l’atac en van resultar tres morts i onze ferits i la destrucció d’algunes de les cases del poble. El mateix dia, l’esquadrilla de caces L-15, que cobria el servei amb els bombarders en aquest sector, va metrallar les posicions al sud de Malmercat i la carretera en punts propers a Vilamur.

Altres informacions

L'itinerari senyalitzat Les fortificacions del tossal de Sant Joan de Vilamur forma part de la Xarxa d'Espais de Memòria de Catalunya.

Web Espais de Memòria; www.soriguera.com; 973620167

Fulletó informatiu
Enllaços

Info

Si Si
Turisme

Com arribar-hi

S'accedeix a l'itinerari des de Vilamur, seguint la N-260, direcció La Seu d’Urgell, a uns 100m del poble. A mà dreta de la carretera, trobareu un cartell que indica l’inici de la pista que us portarà, al cap de pocs metres, fins a la posició defensiva.
Es tracta d'un itinerari senzill i de fàcil accés.

Destaquem del itinerari

Vistes panoràmiques

Línia del Front